En Vareggspiller har gått bort

Terje Risa er gått bort

 

Terje Risa, en av 80-tallets aller beste og mest markante Vareggspillere, fikk hjertestans og døde under Skjærsgårdsrittet mandag 20. mai, kun 52 år gammel.

Terje spilte for Sandviken i sine yngre dager, og gjorde seg bemerket i lokalfotballen på Sandviken sitt a-lag på slutten av 70-tallet som en ung, talentfull og ambisiøs spiller. Han meldte overgang til Varegg som da spilte i 2. divisjon (dagens Adeccoliga) og imponerte så mye med sitt driv, sin silkemyke pasningsfot, smarte bevegelser og fotballkloke hode at Brann snappet ham opp foran 1983 sesongen. Terje spilte fire sesonger i Brann, og vendte tilbake til Varegg i 1987.

I sin andre periode i Varegg fortsatte Terje å imponere med sine kvaliteter både som spiller, leder og lagkamerat. Terje var en utpreget ledertype og et naturlig samlingspunkt både på og utenfor banen. Noen mennesker har den medfødte egenskapen og væremåten som gjør at de på en naturlig måte fyller rommet de er i med sin tilstedeværelse. Terje var definitivt en slik person. Direkte og tydelig i sin tilnærming, alltid i godt humør, en utpreget sans for humor og alltid en kommentar på lur. En ekte kjuagutt!

Terje gav alltid gav 100 % på trening og i kamp. Han stilte høye krav til sine lagkamerater, men enda høyere krav til seg selv. Han var et forbilde for unge spillere, og var tydelig på hva som krevdes dersom man ønsket seg opp og frem. Han tok seg alltid tid til å ta en prat og kom med gode råd om noen trengte det. Han var alltid godt trent og var bemerkelsesverdig sjeldent skadet. Vel, han unngikk nok de aller tøffeste duellene på banen og var definitivt ingen takler.

Etter at Terje avsluttet sin aktive karriere på a-laget tidlig på nitti-tallet fungerte han i perioder både som a-lagstrener og sportslig leder.

Terje spilte på old boys laget og senere veteranlaget helt frem til sin bortgang. Hver tirsdag samles en sammensveiset gjeng som spilte sammen på a-laget på 80- og 90-tallet for en treningsøkt på småbanen på Stemmen. Terje var en del av denne gjengen. Treningene fremover vil ha en tomhet over seg. Vi vil savne hans kjappe og treffsikre replikker etter nok en tunnel på en fortvilet lagkamerat eller «Så du ‘an – så enkelt kan det gjøres» etter en suser i «ruter ni». Herlige minner som aldri vil bli glemt. Hvil i fred, Terje!

Terje stedes til hvile i Biskopshavn kirke tirsdag 28. mai kl. 1300.

Klubbens tanker går til hans etterlatte.

2013-05-26 09:29:55