Cupeventyret lever videre

Det var årets første obligatoriske kamp når Varegg reiste til Åstveit for å møte Tertnes i 1.runde av kvalifiseringen til NM menn.
Hjemmelaget har hatt en imponerende oppkjøring med bare seire og mye scorte mål, men vi hadde likevel stor tro på avansement om vi presterte godt.

Kampen åpner på verst tenkelig måte for Varegg sin del. Allerede i det 3. minutt "sover" vi på en corner, og Tertnes får heade direkte i mål fra 5 meter. 
Vi viser god moral i fortsettelsen å styrer mye av banespillet resten av omgangen. Flere gode muligheter gir ikke resultat, men etter halvtimen løsner det endelig foran mål. Daniel Campos spilles høyt i deres mellomrom, drar vekk en mann å finner Christian Heimark på lengste stolpe. Han vinner duellen, og haeder sikkert forbi Tertneskeeperen. 
Vi opprettholder presset å snur kampen bare fem minutter senere. En god gjennvinning på deres halvdel resulterer i noen gode offensive kombinasjoner der Simen drar seg ned mot dødlinjen. Han finner Ruben Cheung med et strøkent innlegg, og 1-0 har blitt til 1-2. 

Varegg gjennomfører en meget bra førsteomgang, mot et godt Tertneslag. Offensivt skapte laget flere gode muligheter, og defensivt slapp vi hjemmelaget til få sjanser.

I 2.omgang er det derimot hjemmelaget som tar styringen. De er mer aggressive i presset å slår en del langt i denne perioden. Dette resulterer i at vi blir presset lavt i bane. Vi blir også langt mer passive enn i første, og Tertnes får i denne perioden ha mye ball. 
Utligningen kommer kvarteret ut i omgangen når vi "selger" oss i presset på kant å etterlater store rom defensivt. Tertnes setter fart med mange spillere, trer tidlig på løp inn bak midtstopperne våres, og får komme til avslutning. Første forsøk reddes imidlertid av Fiskum, samt at neste reddes på strek av Ferstad, men tredje retur settes i mål.

Etter utligningen hever vi oss kraftig igjen. Gradvis tar vi over ballinnhavet, og i siste del av omgangen kommer også sjansene. Avgjørelsen faller likevel ikke før i det 87. minutt når Svein Erik Bjordal spilles fri i mellomrom. Han avanserer med ball, fyrer av fra 20 meter, et skudd keeper på gi retur på. Returen kommer i stor fart, men Thomas Johannesen beholder hodet kaldt, å setter den med bredsiden forbi målvakten. 
Dermed tar Varegg seg videre til 2.runde i kvalifiseringen, på bekostning av et meget bra Tertneslag. Vi takker hjemmelaget for kampen og utmerket service i forkant. 

Kampfakta under "kamper" på laget side.

alt

Assaen godt fornød med kampen

alt

Ronny drar i gang "alle de madammene i Mulen kor de bor "

 

2013-03-18 21:23:25