Oppfordring fra Kreftforeningen.

Bidra som bøssebærer.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens landsomfattende, årlige bøsseaksjon. I Bergen blir det bøsseaksjon onsdag 16.mars.

Vi har allerede frivillige som organiserer aksjonen, med utlevering av bøsser, ID-kort og tildeling av "rode-kart". Men for at dette skal bli en vellykket aksjon i Sandviken, trenger vi hjelp slik at befolkningen i bydelen kan få anledning til å være med og støtte aksjonen. Vi mangler bøssebærere i Sandviken, og det er dette vi nå ber Varegg sine medlemmer og tillitsvalgte om hjelp til.

Utlevering av bøsser skjer i fra lokalene til Sandviken Menighet, (TENT-huset, inn i smauet ved Sandviken Brannstasjon). Lokalene vil bli merket med plakater på aksjonsdagen.
Det blir utlevering av bøsser i tidsrommet kl 17.00 - 18.30. Målet er at bøssebærerne dekker en ?rode? som vil ta ca to timer. Dersom noen har bil vil vi kunne dekke et større område i Sandviken. Bøssebærere under 18 år må gå i følge med voksne. Vi ser for oss at én voksen kan ha ansvar for flere.

Utfordringen er dermed: Bli med som bøssebærer to timer onsdag 16.mars. La det bli årets viktigste kveldstur! La det bli årets viktigste trening!

Kontaktperson i Sandviken på aksjonsdagen vil være Randi Mjelde, tlf; 415 00 380
Ber om at dere gir tilbakemelding om deltagelse innen mandag 14. mars, slik at vi kan forberede mht antall bøsser som trengs.

Formål for årets aksjon er forskning på kreftformer som få overlever. Kreftforskningen har kommet langt og i dag overlever flere enn 2 av 3 som får kreft, mens det for 50 år siden var under 1 av 3 som overlevde. Det betyr at overlevelsen nå er dobbelt så høy, og at forskning virker! Bak disse tallene for overlevelse skjuler det seg store forskjeller. Blant de som får testikkel- og brystkreft er henholdsvis 95% og 87% i live fem år etter at de har fått diagnosen, mens tallene for bukspyttkjertel-, spiserør - og lungekreft er henholdsvis 4%, 10% og 13%. Dette ønsker vi å gjøre noe med. I årets Krafttak mot kreft vil vi løfte frem og samle inn penger til forskning på kreftformer som få overlever. Et av Kreftforeningens viktigste mål er at flere skal overleve kreft, og i årets Krafttak mot kreft ønsker vi å gi gruppene med dårligst odds et løft.

Dere finner mer informasjon om aksjonen på www.krafttakmotkreft.no og på facebooksiden til aksjonen:
http://www.facebook.com/home.php#!/krafttakmotkreft

Ikke nøl med å ta kontakt om det er spørsmål eller noe er uklart!

Velkommen med på Krafttak mot kreft!


Med vennlig hilsen
Kreftforeningen
Geir Vangsnes
Aksjonsleder

2011-03-12 16:48:21