Årsrapport Varegg Fleridrett

ÅRSRAPPORT VAREGG FLERIDRETT

SKI/FRIIDRETT/ORIENTERING

2011

FORBEDRET UTGAVE KLIKK HER

 

Varegg Fleridrett har hatt følgende styre i 2011:

Leder                              Mette Rogne

Trening og uttak                Kristian Løvås

Kasserer/oppmann ski        Britt Kjersti Jåstad

Oppmann friidrett              Johannes Gjesdal

Oppmann bakkegruppe       Eirik Vestrheim

Ungdomsrepresentant        Johanne Rakner

Styrerepresentant             Kirsten Grevskott

 

 

Styret har i 2011 hatt 5 styremøter. Arbeidsoppgavene og initiativene i gruppen har vært godt fordelt mellom medlemmene. Gruppen kan se tilbake på nok et spennende år med stor aktivitet.  Oppgavene vurderes som rimelig godt fordelt, men en ekstra takk til de styremedlemmene som har tatt det største taket for å kunne følge styrets høye ambisjoner om et kvalitetstilbud til klubbens medlemmer.

 

Økonomi

Høy aktivitet og stor deltagelse har gitt større utgifter enn forventet. Dette betyr at egenandelene til løp må økes og det vil bli utarbeidet ulike sportslige kriterier for støtte til deltagelse i løp utover vanlige kretsløp.

Dugnad

Dugnadsånden er fremdeles god i gruppen.  Fredagsgjengen er pådrivere og tar viktige initiativ og gruppens medlemmer følger godt på.  Årets store prosjekt var at Fredagsgjengen tok på seg å lage taurekkverk ned de styggeste partiene i Skredderdalen. Rekkverket har gjort det mye tryggere å komme seg ned bratthenget både for våre Stoltzedeltakere, men også alle turgåere ellers. Bergingeniørene har fått ros for godt arbeid fra Skogmesteren.

 

Bergen kommune ved Grønn etat har i 2011 gjennomført store utbedringsprosjekter i Stoltzen.  I de bratte delene har sherpaer fra Nepal gjort et krevende håndtverksarbeid mht trappene, støttemurer og håndtering av vann.  I nederste del har Bydrift forbedret sti og trapper på et helt topp måte.  Det har derfor ikke vært behov for Vareggdugnad i år. Men i forbindelse med Skolesprinten (vår) og Skoleløpene i Stoltzen har spesielt Håkon Svendal og Svein Jansen som vanlig gjort en kjempejobb.  Også en stor takk til resten av Fredagsgjengen og Gubbelaget for avgjørende innsats for å skape fysisk aktivitet for over 4000 elever på de to nevnte ungdomsarrangementene.

 

FRIIDRETT & SKI

 

Oppmann:                  Johs. Gjesdal

Info:                            Johs Gjesdal

Distanse:                    Trygve Andresen

Bakke:                                    Eirik Vestrheim

Stafett & Ski:              Knut Grove

Arrangement:             Dag Haugland, Mats Andersen

Aktivitet

Aldersgruppen 6 – 11 har hatt ukentlige treninger på Haukeland skole (vinter) og Skansemyren hver onsdag. Jonas Gjesdal, Rasmus Vonen og Tom Skjæråsen har vært trenere. Svein Ove Båtnes har kvalitetssikret ungguttenes planer og praksis. Ungene ser ut til å trives med opplegget.

Aldersgruppen 12 til 16 år har fulgt en egen trenings- og konkurranseplan, deler av året sammen med O-gruppen. Vi har også hatt et samarbeid med Bergens Turnforening som har styrket treningsmiljøet for aldersgruppen. Gjengen har deltatt på stevner lokalt og nasjonalt, og guttene har hevdet seg svært bra. På tampen av året har Truls Nygaard kommet inn som rådgiver i arbeidet med å legge fornuftige treningsplaner.

For seniorene og veteranene har det vært en aktiv sesong. Flere nye løpere er kommet til treningsfellesskapet, og mange andre har signalisert interesse. Bakkeløperne har vært aktive og tidvis spisset formen med tilpasset trening. Fremmøtet på fellestrening har vært litt variabelt, men humøret er det samme gode og treningsplanene har vært grundig vurdert.

Vi avsluttet 2010 sesongen med å innlemme treningsgruppen til Melkesyre.no i nyskapningen Varegg Team Melkesyre. Pr årsskiftet er det kommet 25 nye medlemmer. Samarbeidet med de lokale entusiastene som opererer under merket Fjellgeitene.no er også tatt et steg videre. Mange av disse er allerede medlemmer i Varegg som engasjerte fotballforeldre.

Vårt middel for å tenne en gnist i unge løperhjerter er fortsatt mange små og uhøytidlige arrangement.

Utstyr & drakter

Gruppens aktive løpere følger profildirektivene og kler seg i blått og gult. Det er anskaffet en ny klokke som erstatter for den 20 år gamle målklokken

Friidrettsaktivitet - de yngste

Johs Gjesdal har vært hovedansvarlig for rekrutteringsarbeidet. Onsdagsøktene på Skansemyren, inspirerer gutter og jenter i aldersgruppen 6 – 11 år. Fra oktober er vi igjen tilbake på Haukeland skole. Initiativtaker og drivkraft i skolekretsen er Svein Ove Båtnes.

Jonas Gjesdal, Rasmus Vonen og Tom Skjæråsen har fungert som trenere. Skansemyren er en flott plass for fartsfylt trening og stimulans av fighting spirit. Vi har derfor valgt fortsatt å holde en trening i måneden ute gjennom hele vinteren.

 

Friidrettsaktivitet - ungdomsgruppen

Jonas Gjesdal, Tom Skjæråsen, Rasmus Vonen og Magnus Vonen har vært de mest aktive løperne. Alle har fulgt opp de lovende taktene de viste forrige sesong, og markert seg med fin fremgang. Torjus Raa har styrket troppen med inspirert løping ved et par utvalgte anledninger.

Mot slutten av sesongen dukket 14 år gamle Christina Ellefsen Hopland opp i Varegg-drakt. Den usedvanlige lettbeinte jenten fra nabolaget til Meyermarken vant de to siste fem-kilometerne i Vinterkarusellen. Det siste løpet på pene 19.43.

Utenbys har Varegg hatt med løpere på Stord, Osterøy og i Haugesund (Mailekene), på Nadderud (Tyrvinglekene), på Lillehammer (Veidekkelekene), i Gøteborg (Verdsungdomsspelen), i Modum, Fredrikstad og Trondheim (Ungdomsmesterskapet) og i London (Last Friday Run)

 

Sterk innsats har resultert i mesterskapsmedaljer:

UM1500h

UM2000

UM Terreng kort

NM Terreng lang

Jonas

 

Sølv

Sølv

Bronse

Rasmus

Sølv

 

 

 

 

Følgende prestasjoner har fått plass i Vareggs banestatistikk:

400

600

800

1500

2000

3000

1500 mh

Tom

55.23

1.29.64

2.05.12

4.27.00

 

9.38.10

4.42.26

Rasmus

 

 

 

4.25.37

6.01.85

 

4.41.76

Jonas

54.69

 

2.01.16

4.21.50

5.53.79

 

 

Magnus

 

1.46.65

 

 

 

 

 

 

Rolf Hansens hederspris 2011 gikk til Jonas Gjesdal

Tildeles løpere som utmerker seg med topp tre plassering på Norges Friidrettsforbunds alderstatistikker. Prisen settes i forhold til om løperen innehar første, andre eller tredjeplass på en eller flere distanser. Kretsaldersrekorder og medaljer i mesterskap skal gi ytterligere uttelling

Pumaens Pris 2011 ble tildelt Rasmus Vonen

Tildeles den løperen som satser hardt og våger mye. Løperen har gjennom deltakelse på stevner og trening fremstått som en inspirator for andre ungdomsløpere

Stafetter

Varegg mønstret lag i Fri-stafetten, Sjøkrigsskole-stafetten og Ask-stafetten. Ungguttene fikk kjenne på stafettalvoret med senioren på Espeland. Laget kom fire sekunder for sent til andreplassen. Veteranene var som vanlig rustne etter en lang vinter.

I Sjøkrigsskolestafetten løp seniorene inn til en fin fjerdeplass.

I Ask-stafetten var det veteranenes tur til å imponere. De nedkjempet all motstand og vant nok en gang det prestisjetunge nappetaket 1. mai. Seniorene tok en flott tredjeplass i klasse Menn B.

Løp på bane

Årets mest bemerkelsesverdige på banen var 400 meteren i Framolekene der Varegg stilte med to seniorer i blokkene.

Odd-Anders Grimsbø, Eirik Vestrheim, Christer Sælen, Lars Ivar Berge, Trygve Andresen, Christian Holter og Stig-Atle Eide har kjempet for Varegg på ulike baner i Bergensområdet.

Løpsprestasjoner som har fått plass i Vareggs banestatistikk:

400

800

1500

3000

Lars Ivar

55.10

 

 

 

Christer

56.13

2.08.89

 

 

Odd-Anders

 

2.06.97

4.19.53

 

Eirik

 

2.08.88

 

 

Trygve

 

 

 

9.39.47

Løp på vei

Alemayehu Sitotaw og Nancy Sommer har også i 2011 vært flotte frontfigurer for Varegg. De har tronet øverst på et stort antall resultatlister. Alemayehu troner også høyt oppe på norgesstatistikken i klasse M45-49. En prestasjon som er ekstra sterk sett på bakgrunn av at han rykker opp en aldersklasse i 2012.

Sammen med Knut Grove, Trygve Andresen og Christina Linde har de sørget for at Varegg har vært representert på maraton i København og Barcelona (Nancy og Alemayehu), Praha (Trygve), New York (Knut), Berlin (Nancy og Alemayehu) og Frankfurt (Christina).

På norgesstatistikken for veteraner finner vi etter 2011 sesongen:

Klasse

5km

10km

1/2Maraton

Maraton

Alemayehu

M45-49

16.16 (2)

33.51 (3)

1.12.49 (1)

2.33.23 (1)

Nancy

K40-44

19.36 (7)

41.00 (14)

1.29.29 (13)

3.08.54 (7)

Christina

K40-44

20.11 (12)

41.42 (20)

1.30.52 (17)

3.30.03 (24)

Johs

M50-54

17.24 (8)

 

1.19.51 (8)

 

Kåre

M50-54

 

36.42 (36)

 

 

Stig-Atle

M40-44

16.53 (10)

 

 

 

Pål

M45-49

17.43 (15)

 

 

 

Knut G

M45-49

17.44 (17)

 

 

 

 

Løp i motbakke

Mats Andersens andreplass i Stoltzen var et magisk motbakkeøyblikk i 2011. Med 8.43 tok han en fin plassering på adelskalenderen. Stian Hovind-Angermund (9.17), Arild Een (9.23) og Lars Olaf Haaheim (9.30) fulgte godt på.

Arild Een har sørget for at Varegg har hatt en løper inne blant topp tre i mange motbakkeløp i Hordaland og Sogn og Fjordane denne sesongen.

Motbakkegruppen hadde en fin fellestur til NM i motbakkeløp i Ulvik. Der imponerte Lars Olaf Haaheim med gull i mesterskapsdebuten.

Medaljer i Mesterskap

NM Terreng kort

NM Terreng lang

NM Motbakke

Johs Gjesdal

Gull

Bronse

Sølv

Lars Olaf Haaheim

 

 

Gull

John A Andersen

 

 

Sølv

Klubbmesterskap

Klubbmesterskapet i terrengløp ble i år arrangert som en to-manns terrengstafett. Her var Jonas Gjesdal og Tom Skjæråsen de to raskeste.

Fra «Banemesterskapet» har vi følgende liste over klubbmestere:

60 meter:               Jonas Gjesdal

100 meter:             Jonas Gjesdal

1000 meter             Jonas Gjesdal

3000 meter             Odd-Anders Grimsbø

Terreng Sprint:        Calle M Lund

 

Løpsarrangement 2011

Vi har holdt koken med en serie spesielle mosjonsløp med utgangspunkt i klubbhuset. Arrangementsmessig har løpene fått et løft med god og grundig løypemerking. Premiering og servering har også tidvis holdt godt nivå. Mange gode tilbakemeldinger fra blide deltakere. Resultater og rapporter fra samtlige mosjonsmønstringer er tilgjengelig på www.varegg.no.

Arrangement

Dato

Antall

Løpsleder

Skansemyren Grand Prix (rekrutter)

Onsdager

120

Johs

”Fløyenløpet” kort løype

10.mar

47

Dag H

Klubbmesterskap terrengstafett

29.mar

28

Johs

Mulismilen

05.apr

38

Dag H

Svendals Svenneprøve

28.apr

14

Johs

”Fløyenløpet” – lang løype (Badstuløpet)

16.jun

42

Eirik/Mats

Klubbmesterskap baneløp

05.okt

72

Trygve

”3 løp til Blåmanen"

 

 

 

Etappe 1 fra Isdalen til Blåmanen

22.okt

48

Johs

Etappe 2 fra Fjellveien via Tippe Tue til Blåmanen

05.nov

57

Johs

Etappe 3 fra Fjellveien via Fløysvingene til Blåmanen

19.nov

56

Johs

Andersens Adventløp

10.des

21

Johs

Jansens Jaktstart

31.des

50

Johs

 

En stor takk til alle faste og nye arrangører som har sørget for gjennomføring tro mot stolte Vareggtradisjoner, godt humør, artige løyper og rask resultatservice.

Inspirasjonstur

Coach Andersens inspirasjonsreise til London med løp i Hyde Park og halvmaraton i Barns Green gikk for 8. året på rad helt etter programmet. Andersen mønstret 8 løpere på 5 km og 7 på halvmaraton.

Økt aktivitet på ski

2011 var det mest aktive skiåret på lenge. De fleste fra Varegg som deltar, kombinerer ski og løp, men også fra o-gruppen var flere med på renn.  Noen nykommere gav skigjengen et løft, og omfattet ti-tolv forholdsvis aktive løpere. Selv om det ikke var organiserte fellestreninger, trente flere regelmessig sammen gjennom vinteren. På rennfronten var veteranene ivrigst, med deltakere i de fleste lokale renn, samt store turrenn som Birkebeineren og Norefjell. Et

overraskende stafett-comeback i KM gav sølv for veteran-guttene fra Varegg. Mest gledelig var likevel Magnus Vonens KM-seier i 12-rsklassen.

Rett før jul ble det i inngangen til den nye sesongen arrangert treningsleir på ski på Geilo, der de rundt ti deltakerne i tillegg til mange mil på ski fikk sjansen til kommentarer og instruksjon i så vel klassisk som fri teknikk.

Treningstider

Aktivitet og antall mulige fellestreninger har økt på som en følge av innmeldelsen av gjengen fra Melkesyre og det gode samarbeidet med Fjellgeitene.

Følg med på www.varegg.no samt kalender for trening og konkurranser. Her er det tilleggsinformasjon og opplysninger om eventuelle endringer.

Fredagsgjengen – bærere og voktere av gode tradisjoner

Vareggs eldste fellestrening har utgangspunkt i Badstuen fredager klokken 16.30. Gamlekarene holder koken. De kjører på uansett vær og føre. Etter trening er det badstu. Da er det tid for både humørfylte innspill, anerkjennelse av gode prestasjoner og ofte et kritisk blikk på aktiviteten i Vareggfarger.

Tradisjonen med trening og badstu hver fredag kan anbefales. Det er plass til flere i garderoben og takhøyde for nye tema.

Fortsatt et sterkt fellesskap – et mantra som står seg

Entusiasmen har også i år fått rikelig med påfyll. Ivrige bidrag av unge og de noe eldre på trening og ved lokale arrangement, viser at vi har et godt fellesskap - Et fellesskap som er verdt å ta vare på, og som er et grunnlag for fornying og vekst.

STOLTZEKLEIVEN OPP

Årets arrangement gikk strålende og i stikkordsform kan vi oppsummere slik:

 

Arbeidet med årets Stoltzenkleiven Opp er allerede godt i gang.  Vi jobber hele tiden med å forbedre og utviklet det tilbudet vi gir deltakerne slik at Stoltzen kan opprettholde sin interesse blant motbakkeløpere og beholde tetposisjonen blant de mange motbakkeløpene som tilbys.

ORIENTERING

 

Orienteringsgruppen i Varegg hadde i 2011 igjen et innholdsrikt år der aktiviteten var høy, bredden var god og der vi igjen kan notere gledelige topprestasjoner.  Klubbens beste o-løper, Håkon J Westergård (19), fortsatte fremgangen fra i fjor og han markerte seg med tre NM medaljer i eldste juniorklasse H19-20: gull NM Natt, sølv NM Ultralang og bronse NM Mellomdistanse. I tillegg kommer gode internasjonale plasseringer og landslagsplass for sesongen 2011. Videre viste juniorene Sindre Østgulen Deisz, Oscar Røen og Kristine Fjellanger meget god fremgang med flere sterke resultater i flere nasjonale løp, se tabeller.

 

Styret er opptatt av å beholde de fine miljøene på hvert enkelt alderstrinn. Rekruttering og bredde er derfor viktig for å fylle opp i de nye aldersgruppene.  Trenings - og uttakingskomiteen har jobbet godt med å sørge for gode opplegg både om sommeren og i vinterhalvåret.  Mange tillitsvalgte gjør en kjempejobb for å gi løperne et godt o-tilbud. I tillegg er trener/(tidligere aktivitetskonsulent) Niklas Profors en svært viktig drivkraft og gjør en kjempejobb med tilrettelegging av ulike aktiviteter. Det er også tydelig at han er dyktig til å skape et ambisiøst klubbmiljø preget av stor trivsel og pågangsmot for de som velger å satse.

 

Organisering

Gruppens arbeid har vært organisert påfølgende måte:

 

Trener: Niklas Profors

Oppmann junior herrer/sen.: Erlend Moster Knudsen

Oppmann junior damer/sen:Jørn Woldsdal
Oppmann ungdom: Wenche Gjesdal, senhøst: Anne(Owen) Westergård

Oppmann rekrutt: Jan Kjærner-Semb

 

Storbykoordinator/O-trener

Frem til 1.september 2011 var Niklas Profors både o-trener og storbykoordinator.  Han har vært ansvarlig for en stor aktivitet inn mot skolene, gjennomføring av ulike Urb-o aktiviteter, og som o-trener for klubben er han et avgjørende midtpunkt.  Arbeidet kjennetegnes av høy kvalitet og stor entusiasme.

Fra 1.september gikk Niklas ned i redusert stilling, og begynte og studere. Hans ansvarsområde er nå å være orienteringstrener. Vi har vært så heldige at vi har fått ansatt Ivar Haugen som storbykoordinator/aktivitetskonsulent i 50% stilling. I tillegg til at også han er en habil elite o-løper, har han også vært trener i Kristiansand o-klubb. Han er ansatt i en 50% stilling i Norges Orienteringsforbund.

 

Aktivitetene i gruppen kan oppsummeres slik:

 

Bergen sprint camp 2011

Dette nye satsingsområdet på sprint ble arrangert 28-30.01. Det ble arrangert nattløp ved NHH, sløyfesprint og til slutt jaktstart i sentrum. Vareggs egen Sindre Østgulen Deisz og Johanne Rakner (seier) viste ypperlige takter.

 

Skolesprint 2011

Skolesprinten i 2011 ble planlagt av Niklas Profors gjennom vinteren og våren. I selve gjennomføringen, i løpet av to intensive uker i mai, fikk Niklas hjelp av Haakon Svendal, Atle  Eliassen og Magnus Rogne Halland.

Skolemesterskapet i Urb-o
Som en avslutning ble det også gjennomført skolemesterskap fra Skansemyren, med premiering som var et mesterskap verdig.

Urb-o Festivalen

Klippet fra varegg.no:

Det ble en fartsfylt kveld på Festningen.

I kveld var Urb-o Festivalen nok en gang på Bergenhus Festning.  Fra Skolesprinten hadde Niklas fått kontakt med en fin gjeng ekstra ivrige elever med teft for orientering.  Det var uheldigvis ikke så mange som klarte å komme i kveld pga en viktig fotballkamp, men kveldens rekrutter fikk en sjelden god introduksjon til hva Vareggjengen står for.  Knut, Magnus, Johanne, Kristine, Kari og Niklas viste hvordan kjappe Urb-o løyper skal angripes.  Kveldens tøffeste var vel Magnus som presset melkesyrenivået til det ytterste.  De yngre veteranene Eskil, Mathis, Gunhild og Mathias viste seg bra frem i både Urb-o løypene og i den påfølgende brikkeløypen.

Nykommerne Victor og Adrian viste også i kveld god teft for å finne postene og med høy farrt yppet de seg godt mot de andre rutinerte Varegg løperne.  Rekrutt Håkon imponerte nok en gang med stødig orientering og upåklagelig innsats. Victors mor ble så fascinert av Urb-o konseptet at hun hev seg med både på orienteringen og brikkeløpet.  Som gammel sprinter klarte hun seg usedvanlig bra.

Skoleløpene i Stoltzen
Skoleløpene i Stoltzen ble i år noe amputert på grunn av renoveringen av byens fineste fjellsti.
I og med at Stoltzen først åpnet fredag før "hovedarrangementet", ble det bare en kort, men intensiv uke med skoleløp i de legendariske trappene opp mot Sandvikspilen.
Med bare et fåtall arrangementsdager var det også naturlig at antallet deltakere var noe mindre i år enn de foregående årene.  Haakon Svendal og Atle  Eliassen klarte imidlertid  å ta imot snaut 1 200 elever slitne elever den siste uken i september.

Første uke i november fikk vi Tertnes Toppidrettsgymnas på besøk, og det ga ny rekordnotering i skoleløpsammenheng, med 9.56, samt drøyt 100 nye deltakere på statistikken. 

Ambisjonene neste år er å få minst 2 000 skolelever opp den nyrestaurerte "kleiven"."

 

 

Rekruttering 2011

I 2011 er det Jan Kjærner-Semb som har vært den største pådriveren.  I tillegg har noen BSI studenter vært viktige og flinke trenere i vårhalvåret.  Det er blitt en liten stabil gjeng som stadig utvikler seg og gruppen har hatt mange kjekke aktiviteter gjennom året (hyttetur, pizzakveld, svømming).  Utfordringen hele tiden er å få de nye rekruttene til å bli faste på treningene og til slutt bli med på o-løp gjerne sammen med familiene.   Engasjement av foreldrene er helt avgjørende for at rekruttene skal etablere seg.

Ferdighetsmerket

I år ble det ikke arrangert ferdighetsmerkeprøve.

Urb-o Cupen

Urb-o Cupen er videreutviklet og med stødig styring av trener Niklas/og Ivar er dette et bra fungerende opplegg for å engasjere klubbens ungdommer/juniorer til å ta arrangøransvar.   I 2011 ble det arrangert 4 løp vinter 2011 og 5 høst 2011 der Viking arrangerte to.  Løpene er blitt et meget populært treningstilbud for ivrige o-løpere fra hele Bergen og har samlet over 100 deltakere stort sett hele tiden.

Det kjempes om poengtrøyen og klatretrøyen og lederne for trøyene løper i sine tilkjempede trøyer.  Urb-o cupen fungerer bra for å få med nye o-løpere siden selv de det o-tekniske ikke er så vanskelig i kjente gater i Sandviken.

Enkeltløp:

 

Sprintløp 22.5

Tirsdag 22.6 arrangerte Varegg sprintløp med start og mål ved Nygårdsmyren. Løypelegger Niklas Profors hadde lagt en løype med variasjon og krav til konsentrasjon. Varegg fikk flere klassevinnere med Kristine Fjellanger, Erlend M. Knutsen og Vegard Westergård.

 

Pokalkampen 14.6

Pokalkampen på Fløyen er blitt en tradisjon for Varegg. Været var ufyselig, men likevel møtte 118 deltakere og det ble utfordringer for alle.  Mette Rogne var løpsleder, og  Håkon var ansvarlig for løypene som gjorde det kjente terrenget  krevende nok.  Selv om vi var arrangør og måtte unnvære viktige løpere gikk det også den gangen meget bra med de Vareggløperne som deltok.

 

KM stafett 4.9

Varegg arrangerte et vellykket KM på Frekhaug.  Vi hentet hjem følgende medaljer:

 

H17: sølv(Sindre Ø.Deisz, Vegard W, Per Ola Ottesen), bronse (Erlend M Knudsen, Oskar Røen, Espen kristiansen)

H135: gull (Owen W, Jan Kjærner-Semb, Kristian Løvås)

 

Klubbmesterskapet 22.10

Senhøstes og klubbmesterskapet drar alltid mye folk til Badstuen.  Også i år kjørte vi sprint orientering i gatene rundt Badstuen. Men like viktig er det å komme seg inn i klubbhuset for noe godt å bite i eller noen å snakke med. Klubbmester i 2011 ble Kristine Fjellanger og Erlend M. Knutsen.

Kåre Hålands vandrepokal gikk til Niklas Profors.

Årets oppmann ble Jan Kjærner-Semb.

 

Vandrepokal ungdom: Johanne Rakner

Vandrepokal voksne: Kristine Fjellanger

 

Årets rekrutt: Ragnhild Løvås

 

Prisen for de mest fremgangsrike ungdommer ble henholdsvis Ingrid Løvås og Markus Kjærner-Semb.

 

Førjulsnatten 14.12

Sverre Ottesen hadde i år lagt opp til en spennende fellesstart på Kasparkollen/Langeskogen.  Løpsleder Sverre Ottesen hadde full kontroll med det arrangementstekniske. Over 70 tøffe løpere deltok og fikk gode utfordringer med mange og tette poster. Etter mål fikk deltakerne som vanlig pepperkaker og varm solbærtoddy.  De tøffe Vareggjentene Ingrid Løvås og Gunhild Tysvær gjennomførte løypene sine på en fin måte.

 

Trening og motivasjon

Vinter treningen i 2011 var meget godt besøkt og vi har vært 25-35 løpere jevnlig på de populære tirsdag og torsdagstreningene.  De andre treningsdagene varierer mer.  Vi har et omfattende treningstilbud, så flere løperne velger hva som passer.  Treningene følger en gjennomtenkt plan og med godt oppmøte har Niklas truffet med både innhold og gjennomføring.  Økt fokus på løpsteknikk, styrke og spenst har gitt forbedringer til o-løpere som tradisjonelt ikke har hatt styrken i løpsteknikk og fart på hardt underlag.

 

Miljøet og samholdet er godt og det er positivt at voksne/foreldre også deltar på treninger.

 

I vinterhalvåret har vi hatt følgende treninger:

 

Mandag: rolig løpetur fra Badstuen, ca 5-10 løpere

Tirsdag: Urb-o Cup eller intervalltrening fra Badstuen.  ca 20-40 løpere

Onsdag: 2.hver onsdag Nattrening eller Natt-cup

Torsdag: Trening fra Krohnengen skole, ca 20-40 løpere.  Rekrutter inne 1t, de andre ute med spenst og styrke og deretter1 t inne med basistrening og noe ballspill.

Lørdag: tilbud om o-teknisk trening for de aller ivrigste, ca 5-10 løpere.

 

Søndag: Rolig langtur på fjellet, fremmøte i Badstuen kl 11.

Spring Cup, Danmark

Pga endrete rutetider med danskebåten ble det i år debut i den kjente konkurransen Spring-Cup.  Vi var ca 30 Varegger som var med på både Nattstafett, individuell Langdistanse og Stafett.  Konkurransen var tøff i de fleste klassene, men Varegg markerte seg positivt.  En vellykket vårtur i raskt terreng.

 

Treningsleir i Köping, Sverige

Også i år kunne Niklas ønske en stor gjeng Vareggløpere velkommen til kjeke dager i hans hjemby Köping.

I løpet av fem dager hadde deltakerne flere kvalitetsøkter på kart og de fikk også brynt seg på krevende utfordringer i Sverigekampen.

Ungdommene fikk prøvd seg på mange forskjellige typer terreng: et svært detaljrikt, et detaljfattig og et veldig fint terreng, med groper i stedet for koller. På det sistnevnte måtte man virkelig konsentrere seg for å lese kurvene riktig vei.

Det ble også tid til en sprintstafett mot lokale KKOK-løperne.

 

Sportslig

Klubbens beste løper Håkon J. Westergård utviklet seg videre i 2011 og kapret 3 NM medaljer og ble til slutt nr 2 i den nasjonale Craft Cupen som kårer årets jevneste løpere.

 

Sindres overraskende innsats i Natt NM der han var med i tetklyngen helt til siste post ble belønnet med en 4.plass.  Kometen Kristine Fjellanger (D-19-20) slo til med karrierebeste NM plassering da en 8.pl i NM Ultralang ble sikret etter offensiv løping i fellesstarten.

Oskar Røen yppet seg flere gangen mot norgeseliten i Craft-Cupen med topp 10 plasseringer og 9.plass på NM mellomdistanse ble sesongbeste.

 

Fremheves må også det unge stafettlaget som tok 5.plass på NM junior stafett (Oskar, Torjus, Håkon).

 

 

Bak disse kommer det ambisiøse jenter og gutter og vi håper disse løperne kan se at det er fullt mulig å yppe seg mot norgeseliten i kommende sesong.  Med Niklas som pådriver er vi i ferd med å utvikle en god treningskultur og målet er å bli enda flinkere til å tenke toppidrett for de løperne som både viser teft og treningstalent.

 

 

Hovedløpet for yngre /Hovedlandsleir

Årets viktigste uke både sportslig og sosialt for de 14-16 løperne er nok Hovedløp for yngre og påfølgende Hovedlandsleir.  Årets leir var lagt til Beitostølen. Vi hadde 5 løpere med oss i år og det var H15 løperen Vegard Westergård som stod for de beste plasseringen med bronse på Sprint og 10.pl på Langdistansen.

 

Også verdt å nevne at de to løpssterke karene Rasmus Vonen(H15) og Jonas Gjesdal(H15) overasket alle med seier(Jonas) og en finfin 4.plass (Rasmus) i den aller første såkalte «Knock-Out» sprint som er arrangert i Hovedløpssammenheng. Vi får håpe det blir en offisiell HL øvelse til neste år. Deltakerne var: Ingrid Løvås (D14) Kristiane Ottesen (D15), Rasmus Vonen (H15), Jonas Gjesdal (H15), Vegard J. Westergård (H15).

Kompisstafetten

Årets Kompisstafett ble en thriller der vi gikk ut noen minutter bak Fana.  Men Håkon og Niklas var raskt oppe i tet og Håkon hentet hjem nok en Vareggseier foran Niklas på Varegg 2.  Vi hadde 5 lag på startstreken og 4 fullførte.  En flott markering av topp og bredde i Samnanger.

 

Jukola, -verdens største stafett

I år stilte Varegg 2 herrelag og to damelag. 1.laget ble dessverre disket da Håkon stemplet feil på sisteposten.  Men med jevn og god løping av 2.laget ble det en hederlig 428.pl.  Varegg 1 (Christiane Trösse, Kari Svingheim, Linn Kristine Gjesdal, Gunhild Rogne Halland) imponerte med en 82.pl, men en 271.plass til Varegg 2 (Kristine Fjellanger, Tone Sundtjønn, Johanne Rakner) er også bra for det unge laget.

Tio Mila – verdens tøffeste stafett

Varegg var godt representert i årets Tio Mila med 1 ungdomslag, 1 damerlag og 1 herrelag.

Ungdoms og damestafetten går i dagslys, mens herrestafetten har lang, tøffe etapper i nattemørke.  Ungdommene (Vegard, Jonas, Kårhild, Ingrid) løpte klokt og kapret 155.plassen av nærmere 300 startende lag.  Damene (Christiane, Linn kristine, Johanne, Kari, Mariell Arntzen(Gneist)) gjorde også sine saker bra med en 151.pl.  Og guttenes debut endte med en meget respektabel 107.pl. av ca 350lag.

Pokalkampen

Fana fikk en pangstart på årets Pokalkamp og de klarte på hvert løp å mobilisere nok folk til at Varegg aldri klarte å gi Fana er skikkelig kamp.  Vi gratulerer Fana og så satser vi på en bedre mobilisering i 2012 slik at vi kan hente hjem den gjeve pokalen atter en gang i 2012.

 

Blodslitet

Vi var 18 løpere som tok turen over til den store sesongavslutningen i det raske terrenget ved Fredrikstad.  Dagens beste Vareggresultat ble uten tvil 13 åringen Markus Kjærner-Semb som kun var 24 sek fra den store sensasjonen, men det ble til slutt en super 4.plass.  Gutten fikk den dagen godt betalt for sin iver på treningene og yppet seg mot landets mest løpssterke o-løpere i 13-14 års klassen.

Sosialt

Den sosiale delen av klubbaktiviteten er viktig for miljøfaktoren og kan være limet som holder ungdommen inne i miljøet hvis det «butter imot» på det sportslige planet.

Vi har gjort følgende:

Representasjon

Andreas Nielsen er Regionskontakt for Bergen

Per Øyvind Husby var rankingfører for Pokalkampen

Owen Westergård leder HOK valgkomité

Håkon Westergård representerte Norge i JEC Østerrike

 

Mette Rogne

Leder

Bergen 19.2.2011

2012-02-22 19:20:15