Vestlandsmesterskapet i Haugesund 2017

Ny helg, nye muligheter. I år var Vestlandsmesterskapet i orientering (eller som vi liker å kalle det, VM i orientering) nord i Rogaland hos verten Haugesund. Vi ankom Haugesund i uvanlig vestlandsvær, men det er det vel ingenting å klage på. Med sol og skyfri himmel var det bare en ting som gjensto, finne postene.

 

På lørdag var det VM i langdistanse med HOK-ranking. Løypen var tøff, mye tunge våte myrer og en skog du hadde vunnet minutter på om du hadde med deg en machete. Det hadde vi ikke og beste kilometertid blant Vareggerne hadde Oskar Røen med 10:13 (i forhold til løypelengde). Vi hadde totalt 9 topp tre plasseringer, med Olena Strugalova og Stian Rykkje som vinnere i sin klasse. Kristin, Erik, Oskar og Tone løp inn til 2. plass i sine klasser, og Helge B, Ingunn og Kristian på 3. Varegg stilte med 31 på start og 30 gjennomførte med bare en disk. Til tross for lange og tunge løyper kjempet vi oss godt gjennom løypene slik vi er kjent for. Med sports buffet til middag og superfin solnedgang i horisonten var stemningen på topp på hotellet, før vi sakte men sikkert forsvant inn i drømmene om stafetten neste dag.

 

Ingen skyer våget seg inn i Haugesunds luftterritorium på Søndag heller. Siden det var tidlig på morran slo vi oss ned i den delen av samlingsplassen vi fikk et glimt av solen før vi skulle ut i skogen. Stafett på menyen og mange lovende lag. I D17 gjorde Ingunn en stødig jobb og vekslet videre til Ragnhild L som fortsatte det gode arbeide og sendte Kristin ut i tet. Kristin knuste til med beste etappetid og løp damelaget til gull (i VM). I herreklassen stilte Varegg med to lag, og på 1. etappe Stian og Ronny. Ronny leverte et strålende løp, rett fra boken, og vekslet til sin sønn, Kristian. Stian sendte ut stafettvandte Oskar ikke mange minuttene bak. Kristian fulgte farens fotspor og holdt teten. Oskar holdt 5. plassen til laget og sendte en klar Per Harald ut for å tette luker. Helge R tok over for Kristian og spurtet laget i mål til 7. plass. Per Harald viste hvem som var sjef og løp på beste etappetid, og løp inn til en 3. plass. I H156 inntok kjapt Helge Tiger teten allerede før startpost. Sverre og Kristian L hadde det som skulle til for å holde luken, og tok en fortjent seier med konkurrentene bak seg helt fra start av. Vi hadde ingen lag i D13-16, men i H13-16 stilte Tage, KF og Erik med et klart mål; slå Rogalendingene. Reseren Tage ledet teten til passering, og vekslet Erik ut få sekunder bak førstemann. Erik tok teten tilbake til 1. post og fikk en fin luke på resten. Den vante siste etappe løperen Kristian Fredrik gjorde som helgen før et solid løp, men holdt ikke farten til Haugesund løperen. Men sølv (i VM) var gutta godt fornøyd med. I mix klassen stilte Varegg med to lag. Begge lagene startet hardt i fellesstarten, men Lars sitt kart var blankt og han måtte tilbake for å få et med kurver, detaljer og poster på. Men dette skulle ikke stoppe Vareggerne. Gernot holdt høyt tempo og vekslet drøye ti sekunder bak teten med sin sønn Jon Erik. Lars kom seg bra gjennom og vekslet til Atle. Både Jon Erik og Atle gjorde som de skulle på 2. etappen og løp inn plasseringer begge to. Jon Erik sendte Kristoffer ut på 2. plass og Atle sendte Olena ut på 6. Kristoffer var revansjelysten etter langdistansen og knuste til med beste etappetid og 1. plass. Olena viste hva hun var god for, og kjempet laget på pallplass. Med god hjelp fra Mathias R og Ragnhild B suste jentene Solveig og Marie, og Sverre gjennom en nokså utfordrende c-løype. Med så mange pallplasseringer og gode løp var alle mødre og fedre kjempefornøyd og ikke minst stolt.

 

God innsats av alle som var med, og som vanlig topp stemning. Nå er det NM uka på agendaen for noen, og for oss andre en ny uke med trening. 

 

Her er også en liten video jeg laget: 

https://youtu.be/XgpmcADQKt8

 

 

Referent: 

Erik Bohne

04.09.17