Sterk Varegginnsats i terrengmesterskapet

Sol og offensiv løping gjorde at det ble en strålende dag for løpere og publikum på Osterøy. Løypen var rask, men bød på krevende og tunge partier. 

Ungguttene Erlend Sørheim og Per-Christian Grieg greide ikke å blande seg inn i kampen om medaljene, men fikk begge kjent på nivået. Det er ingen tvil om at begge guttene har mye å fare med når vi får vinteren litt mer på avstand.

Eli Anne Dvergsdal var hele tiden på skuddhold av medalje, men hadde nok trengt en runde til for å mørne konkurrentene. 6. plass er imidlertid solid og en god bekreftelse på kapasitet. Christina Ellefsen Hopland imponerte stort. Hun var på hugget fra start og tok regien i gruppen bak Eli Anne. Det betalte seg med en storfin 9. plass.

Halfdan-Emil Færø var dagens mann i Vareggtroppen. Han var knalltøff fra start og bet seg fast langt fremme i seniorfeltet. Farten i tet var stor og feltet strakk seg veldig ut. På sisterunden tok Halfdan stort ansvar og dro med seg en makker opp i kampen om bronsemedaljen. Fasiten viser en finfin femteplass. Børge B Larsson fulgte stødig på. Stilløperen hadde full kontroll på gruppen sin og stormet inn til en solid 15. plass.

Dessverre fikk ikke de yngste veterandamene løpe med seniorene. Dermed fikk ikke Sara-Rebekka Færø Linde brynt seg på de beste, men publikum fikk se en parademarsj av Sara-Rebekka og Christine Revheim Hansen. De to lettbeinte vareggløperne var totalt overlegen i veteranfeltet. De sikret både seieren og sølvplassen i KV35. Hanne Liland tok rutinert hånd om sølvmedaljen i KV45.

Lars Olaf Haaheim (MV45) og Bjørn Harald Bongom (MV50) fikk gullmedaljer etter å ha vist stor løpskraft og mesterskapskløkt. Paal Andersen (MV50) har også tatt mesterskapsnivået og kunne reise hjem med sølv i bagen. Luringene Trygve Andresen (MV35) og Karl-Magnus Tobiassen safet inn til bronsemedaljer. Micke Gunnarsson og Magne Aunebakk kom ikke i kapp i kampen om medaljer, men fikk tommelen opp fra et kyndig publikum.

Tommelen opp også for mesterskaps-speakeren som stadig brukte løpernes prestasjoner i Stoltzen som referanse.

Fullstendig oversikt over resultatene: http://live.eqtiming.c...

07.04.18