Merkedag for Varegg i terrengmesterskapet

Søndag bød arrangørene fra Osterøy Il opp til stafett. Kvinnestafetten var forrykende fra start til mål og endte magisk.

Det var to løpere på hvert lag og 6 etapper. Gledelig at Varegg hadde to lag til start. Laget med Eli Anne Dvergsdal og Christina Ellefsen Hopland ble av speaker tippet med i kampen om medaljene. Begge jentene var topp ti lørdag, men stafett er stafett. Færø-søstrene Bertine-Helene og Sara-Rebekka stilte til start blant outsiderne. Med Eli Anne på førsteetappen og Christina på andre, kjørte Varegg etter Halfdans herjetaktikk. Eli Anne rev og slet i gjengen sin. Hun trykket hardere på for hver runde. Det bidro til at Christina sin oppgave ble å takle angrep fra forfølgere. Forfølgerne var jenter med erfaring fra kamp om medaljer. Gårsdagens vinner fra BUL og en tøffing fra Namdal lot seg ikke håndtere.  Christina sto imidlertid imot gårsdagens sølvmedaljevinner fra Strindheim. Dermed kunne jentene juble for en historisk lagmedalje til Varegg. Bertine og Sara kjempet iherdig i en litt mindre energigivende gruppe. Det avsluttet med en 10. plass. Vi gratulerer alle fire jentene! Storfint!

I herrestafetten greide vi bare å mønstre ett lag. Kollisjoner med andre aktiviteter gjorde at vi ikke fikk dekket opp lag nummer to. Halfdan-Emil Færø og Markus Kjærner-Semb utgjorde et lag med godt potensiale. Halfdan løp like forrykende som lørdag. Markus kjempet godt for å ta vare på plasseringen. Læregutten fikk imidlertid kjenne at nivået på konkurrentene i NM er høyt. Stilløperen Markus fikk heller ikke det faste underlaget som teknikken hans kanskje fungerer best på, men erfaring er godt å få inn i fundamentet. Fasiten etter stafetten i terrengmesterskapet 2018 sier 12. plass til Varegglaget. Godt jobbet gutter! Takk for flott innsats!

Resultater: http://www.osteroyil.n...

08.04.18