Fantastiske jenter i Fristafetten

Det ble en ny merkedag for jentene i Varegg. En historisk seier i Fristafettens seniorklasse. I tillegg fulgte andrelaget opp med tredjeplass bak Gular. Det var ellers flust med fine prestasjoner av et kobbel vareggløpere i løypene på og utenfor Arna Idrettsplass. Vi hadde 13 lag fra Varegg i aksjon!

Jentene viste forrykende stafettløping fra startskudd til målgang. Heidi Ann slo an tonen med et voldsomt driv på førsteetappen. Cecilie Eiken forvaltet utgangspunktet mesterlig da Gular sendte ivei en elite-sprinter. Sara-Rebekka feiret fødselsdag med gnistrende løping over 750 meter. Eli Anne satte inn støtet mot konkurrentene på den lengste etappen (1500m). Bertine fløy sine 560 meter før hun leverte til Ida Lindberg. Ungjenten så seg ikke tilbake og stormet elegant inn til Vareggs første seniorseier i Fristafetten. Tiden var fattige 3 sekunder svakere enn løyperekorden. Andrelaget med Christine, Ida S, Henriette, Christina, Linn Kristine og Erika var også imponerende. Tredjeplass i flott selskap er strålende! Etter litt ommøblering var det fortsatt slagkraft i tredjelaget som ble drevet frem av Aldona, Hege, Ellen Lovise, Hanne, Sigrun og Marit.

Jentene i klassen 11-14 år viste at det gror godt i rekkene bak seniorer og andre superdamer. Det var også løfterik løping av lagene i mix-klassene.

Damene i superveteran satte også skapet fint på plass med sølvemedalje.

Det er bare å berømme de som startet jentebølgen i Varegg-friidretten, samt Bertine og Heidi Ann som nå har løftet gjengen opp i det ypperste skiktet.

De tre seniorlagene i herreklassen hadde en frisk intern figth.Mange fikk kjenne på uvante distanser og fart som sved i lungene. Gledelig å se flere løpere som absolutt må ha lykkes med treningen i vinter. God spenst i steget, og med litt finpussing kan det bli virkelig bra. I veteran og superveteran var Varegglagene fint med i medaljekampen. Begge endte opp med andreplasser.

Resultater: https://www.il-fri.no/...

Kondis-reporter Tom Roger Johansen lot seg også begeistre: https://www.kondis.no/...

11.04.18