Markus - kongen av Danmark

I helgen ble Danish Spring arrangert et stykke nord for Køpenhavn. 10 Vareggorienterare stilte til start i 3 tøffe konkurranser, alle i løpet av 24 timer.

Helgen startet med fellesstart tidlig på lørdag ettermiddag. De fleste av Vareggløperne tok utfordringen i hovedklassene, Herrer / Damer WRE (World Rarking Event). Som navnet sier var det knallhard konkurranse i absolut toppklass. Tempoet i det åpne danske terrenget var veldig høyt, og herrevinneren Johan Runesson fra Gøteborg i Sverige løp den 8 km lange løypen på 35.02. Det gir en kilometertid på 4.23, og da hadde han også funnet 36 poster.

Beste Vareggløper var Sindre Ø. Deisz som kom i mål 7.35 bak Runesson. Sindre plasserte seg midt på resultatlisten på 73. plass, og slog med det Ørjan, Niklas, Magnus og Vegard som løp i mål noen minutter etterpå.

Også i dameklassen var konkurransen av høyeste nivå, og her vant hjemmefavoritten Ida Bobach. Christiane Trøsse var best i Varegg og slo Kristine og Johanne. Alle 3 endet 6-8 min bak stjernen Bobach.

Dagens største Varegginnsats svarte 13-årige Markus Kjærner-Semb for. Markus orienterte sikkert og selvstendig til tross for mange andre løpere i fellesstarten. Når postene sitter der de skal for Markus er det ikke mye som kan stoppe den løpstarke gutten fra fjellsiden. Markus vant sin klasse med 9 s forann en gruppe danske løpere.

På lørdagskvelden var det nattstafett på programmet. Utfordringene var mange, med sterke lag og krevende nattorientering. I tillegg lå den danske tåken tett i terrenget og enkelte steder var det ikke mulig å se mer enn noen 10-tals meter fremover i skogen.

Dette stoppet ikke de 3 Varegglagene fra å fullføre med stil. Christiane og Kristine imponerte med 4. plass i den tøffe dameklassen, og Sindre, Ørjan og Niklas plasserte seg som nr. 21.

Tidlig søndag morgen var det så dags for helgens siste kraftprøve. I dagstafetten serverte de danske arrangørene lange, tøffe og raske løyper. Dagens beste innsatser svarte 1. etappe-løperne Sindre og Kristine for. Kristine høll god fart i damenes 8 km lange løype og vekslet ut Johanne bare 2.54 bak ledende lag. I herreklassen klarte Sindre å holde følge med topplagen ca 6 av 10 km. Deretter ble farten litt for høy, men Sindre var likevel bare 5.48 bak på veksling.