Vareggtur til 10Mila stafetten

Årets 10Mila gikk av staben i vakre Partille, en liten by utenfor Göteborg. Her var hele 21 Vareggløpere med for å utforske og markere seg i de svenske skoger. Et krevende terreng både o-teknisk og fysisk - og et gjørmebad rundt samlingsplass, var det som ventet Varegg gjengen. Værmeldingen lød: skyfri himmel og sommertemperaturer.   

Fredagen var en reisedag og lagsmøtedag. På årets 10Mila hadde vi en ny vri der det ble leid leiligheter like i nærheten til arena, istedenfor å måtte bo ute i telt, noe som da gav en bedre oppladning før løpene.

 

Lørdagen, dagen alle hadde ventet på, det er tid for en av verdens største orienteringsstafetter.  

Først ut var Ungdomsstafetten, som går over 4etapper.

Først ut var Tora Aasheim Nymark Fra Viking som sprang ut på fellesstart på en gaflet 3,2Km løype i fint driv.

Hun sendte Kristoffer Haugland og Tage Rosenlund ut på andreetappen. De gjorde et godt løp og var meget fornøyde med sitt løp begge to.

Oskar Steinhaug og Kristian Fredrik Thomassen sprang ut på 3 etappe og fullførte i fin stil.

Eirunn Husby Nordstad fikk æren av å løpe ankeretappen på ungdomsstafetten, hun løp Varegg/Viking inn i mål på en fin 173 plass og 41 minutter bak teten. 

 

Dame stafetten 

Christiane Trøsse var første dame ut på den 5 etappers lange stafetten, hun løp et godt løp, hadde god kontroll på det o-tekniske og løp inn til en fin 74 plass før hun ga stafettpinnen videre til Kårhild Nordstad, som la ut på en 7 km tung og krevende løype.

Ingunn Martinsen presterte sterkt på 3 etappen og den lengste dameløypen på hele 11,2km.

4 etappen var det nykommeren Olena Strugalova som gjorde et fint løpt og var meget fornøyd med løpet sitt.

Gunhild S. Tysvær gikk ut på sisteetappen – sjarmøretappen. Hun hadde et fint løp, med litt bom og syntes det var et tungt terreng, men gøy var det allikevel. Hun løp damelaget inn til en 199 plass, 2 timer bak teten.

Alle hadde det super-gøy så plassering hadde ingen ting å si.

 

21:00 sto den store stafetten for tur - nemlig herrestafetten. På over hele 10 etapper.

Markus kjerner Semb sto klar på startstreken, spent og fokusert sammen med de over 300 andre lagene i den store herrestafetten, han startet bra og sprang godt. Det krevende terrenget og alle løperne i skogen gjorde til at det ble en del bom, men Markus holdt motet oppe og løp et ellers fint løp inn til veksling.

Jonatan Rosengren sto klar og ventet på sine 11 km ute i den ellers mørke skogen, klokken 01:00 Sto Kim-Andrè Haugland klar for sin 3 etappe.

Med noe bom og litt rot ute i skogen sende han Vyacheslav Mukhidinov ut på langanatten, en løype på over 16km midt på natten. En fin tur med gode strekk, lite bom og fin fart hadde Slava et godt løp før han sendte ut Mathias Rosenlund på 5etappen.

Mathias hadde et fint løp og vekslet til Kristian Rykkje, som løp stabilt og godt før han sendte sin fetter Stian Rykkje ut i skogen på 7etappen.

8etappen ble kjempet av Magnus Gjerstad som løp et godt løp.

9 og 10 etappen gikk ut på felles start, der vi hadde Mathias Kjerner Semb på 9etappe og Oskar Røen på en fin sjarmøretappe. De koste seg i det fine sommerværet og kjempet seg gjennom løypene der 1000er hadde løpt før dem, gjørme og mye tråkk var det som møtte dem i skogen. De løp begge bra gjennomførte løp, og Varegg endte til slutt opp på en fin 142 plass og 3,5timer bak vinnerlaget.

 

Søndagen var det tid for trening og en del hvile for en del av guttene som hadde vært oppe hele natten. Det var fine treningsløyper rundt 10Mila arenaen som ble brukt for en ekstra liten o-teknisk trening i 10Mila terrenget.

Mens noen trente i skog hadde guttene en joggetur i nærområdet rundt der vi bodde, før det var tid for soling og avslapning ved leilighetene.

 

Mandagen sto mellomdistanse i nydelig sommervær på et svensk lokalt o- løp på planen. Løpet gikk en halv times kjøretur fra Partielle, i et noe hogst-, steinete og ellers fysisk tungt terreng.  Mange av Vareggløperne gjorde det godt.

Takker for en utrolig gøy tur der samtlige storkoste seg, og det var topp stemning!

 

/Tusen takk til Kim-Andrè Haugland for turrapporten

07.05.17